👉 Online Community Management voor Dummies (Boekrecensie)

Hoe een aankondigingsbalk in Shopify te creëren om de verkoop te stimuleren

Ik was tijdens een sessie in Affiliate Summit West waar ik Deborah Ng tegenkwam, conferentiedirecteur van BlogWorld Expo. De afgelopen jaren zijn zij en ik goede vrienden geworden. Ik was vereerd om te spreken tijdens de laatste twee BlogWorld-evenementen. Ik wist dat Deb een boek had, maar ik was echt verrast toen ze er een uit haar tas trok en het aan mij gaf. Ik was gek druk toen ik terugkwam, maar ik ben eindelijk klaar door het boek te lezen. Hieronder volgen mijn gedachten over het boek: Online Community Management for Dummies.

Community Management is iets dat je als blogger moet doen. Net als de meeste andere dingen beginnen communities niet groot, maar het wordt alleen maar groot als je een goede communitymanager bent. Deb. deelt alle verschillende soorten aspecten met community management. Voor iemand die relatief nieuw is, kan het een hoop werk zijn. Ik weet dat uit persoonlijke ervaring. Dit boek schetst niet alleen alle hoeden die je als communitymanager moet dragen, maar het laat ook zien hoe je het goed doet.

Het boek behandelt onderwerpen als Basiscontour van community management, het opstellen van community policies en richtlijnen, het bouwen van een productieve online community waar je luistert en communiceert met je leden, je community laat groeien door interactie en betrokkenheid te stimuleren en meer mensen door andere maatregelen aantrekt. Het belangrijkste is dat Deb haar expertise deelt over hoe u uw groei kunt beoordelen, de resultaten kunt evalueren en beslissingen kunt nemen over wat u vindt.

Een van de aspecten waar ik van hou is dat ze haar online verbindingen offline neemt. Ik heb haar voor het eerst over het web gesproken, maar nu heb ik haar op tal van evenementen ontmoet. Ze is precies dezelfde persoon als zij online is, die gastvrij en vriendelijk is. Ik vind het een zeldzaam kenmerk om te hebben. Veel mensen die ik online ontmoet, zijn totaal verschillend in het echte leven. Deb deelt haar expertise om jouw online community offline te zetten door het organiseren van meetups, tweetups of andere evenementen. Het boek eindigt met tien essentiële taken voor community managers, tien moeten vaardigheden hebben en tien best practices.

Ik denk dat het boek een makkie was om te lezen. Ik heb de informatie heel snel doorgenomen. Ik wenste dat het een beetje meer had gesproken over de monetariseringsaspecten, maar ik besef dat het boek al teveel omvat en dat het moeilijk is om alles te bedekken.

Als u een blogger of een online communitymanager bent, is dit een boek dat u zeker moet lezen. Meestal hou ik niet van Dummies-boeken, maar deze was de moeite waard om gelezen te worden.

Bestel uw exemplaar van Online Community Management voor Dummies

Postscriptum Bedankt Deb voor het ondertekenen van mijn exemplaar. Ik ben dol op het verzamelen van de boeken met de handtekening van de auteur

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: