👉 Hoe de lettergrootte te wijzigen in WordPress (Videozelfstudie) - WinningWP

46 grootste merken ter wereld WordPress actief gebruiken

Als je ooit naar je site hebt gekeken en dacht: "Ik zou graag enkele lettergroottes op de pagina groter (of kleiner) maken …", de onderstaande video is voor jou! In deze video laten we u zien hoe u verschillende aspecten van uw lettertype kunt wijzigen, inclusief lettertypegrootte (u zult ook andere bedieningselementen opmerken, zoals de kleur van het lettertype, de regelhoogte en de spatiëring) – zowel met als zonder plug-in.

Wilt u uw lettergrootte wijzigen? Laten we beginnen…

Hoe de lettergrootte in WordPress te wijzigen:

– (opmerking: video credits voor Topher DeRosia – maker van HeroPress)

Video Transcript:

Hoi! Dit is Topher met jaredritchey. In deze video gaan we kijken naar de vraag, hoe verander ik de lettergrootte in WordPress? Helaas wordt niet elk thema geleverd met een lettergrootte die groot genoeg is voor normale mensen om te lezen. Laten we eens kijken hoe je het groter kunt maken. Het eerste dat u altijd wilt controleren, is de WordPress-aanpasser. Met een goed thema kunt u lettergroottes wijzigen in de aanpasser. Ik ben ingelogd op mijn website. Ik ben hier op de startpagina en in de bovenste beheerbalk is een knop aanpassen. Nu hebben alle WordPress-installaties een aanpasser, maar niet allemaal kunt u lettertypen wijzigen. Deze doet het en ik zal je laten zien hoe het werkt. Zodra de pagina is geladen, zoekt u naar een typografietabblad of -lettertypen en nu kan ik de globale grootte of inhoudskoppen, de sitetitel en de slogan, het hoofdmenu, de koptekstbalk, een breed scala aan dingen wijzigen. Laten we naar mondiaal kijken. Ik kan mijn lettertype kiezen. Ik kan het normaal of cursief maken. Ik kan het gewicht veranderen en hier kan ik de grootte veranderen en je kunt zien dat het hier groter wordt. Dat is alleen voor alinea's. Hier kan ik het veranderen voor links en knoppen. Als ik kopteksten wil, ga ik hier terug en ga ik naar inhoudkopjes. Dus de header-grootte is dat momenteel, maar ik kan ze veel groter maken. Het leuke aan de customizer is dat niemand deze wijzigingen kan zien totdat u op deze publicatieknop drukt. Dus je kunt ze allemaal veranderen en experimenteren en dingen uitproberen. En als je het niet leuk vindt en je alles opnieuw moet instellen, sluit je gewoon de aanpasser en alles gaat terug zoals het was. Maar wat als uw thema dit niet biedt? Deze website gebruikt het thema dat nu standaard in WordPress staat. En als ik ga aanpassen, bevat het hier helemaal niets over lettertypen of typografie. In dit geval kunnen we een plug-in gebruiken. Ik heb hier een plug-in genaamd Easy Google Fonts geïnstalleerd en ik ga deze activeren. En nu als ik op aanpassen klik, heb ik een typografieknop. Nu is het natuurlijk anders dan de andere omdat het door iemand anders is gebouwd. Maar hier kan ik ervoor kiezen om alinea's te bewerken. En als ik naar uiterlijk ga, dan kan ik de lettergrootte net zo veranderen. Ik kan ook dingen als lijnhoogte en letterafstand wijzigen. Nu zijn mijn blogposttitels koptekstgrootte één, dus hier is kop één en ik ga naar uiterlijk en ik verander de lettergrootte, maar u zult merken dat deze niet echt veranderde. Dat komt omdat mijn thema de grootte hard codeert en ik kan het niet veranderen met deze plug-in. Dus er zijn enkele dingen die ik kan veranderen en andere dingen die ik niet kan. Ik kan je laten zien hoe je de grootte van dit lettertype kunt veranderen zonder de plug-in. Dus ik klik hier met de rechtermuisknop op en ga naar Inspecteren. Je ziet dat mijn koptekst een is, maar er wordt een klasse van invoertitels gebruikt. En als we hier aan de rechterkant boven aan de lijst kijken, zult u zien dat het niet alleen een titel voor een entry-titel is, maar eerder een entry-title voor één post. Het gebruikt ook de paginatitel maar dat is grijs, wat betekent dat het niet van toepassing is op deze specifieke titel. Dus we gaan die tekst daar kopiëren, dan gaan we dit venster sluiten en gaan we nu in de customizer terug naar het hoofdscherm en er is een extra tabblad CSS. Nu is dit er altijd in alle aanpassers. Ik heb een klein beetje CSS in de mijne. De jouwe is misschien leeg. Het maakt niet echt uit. Je kunt je nieuwe spullen bovenaan of onderaan zetten. Maar ik ga in de titel van een enkele post plakken en dan is er een gekrulde beugel en dan een sluitende accolade. En hier zet ik font-size px in en het wordt alleen maar groter. Je kunt het maken,,. Je kunt doen wat je wilt. En natuurlijk, net als de andere instellingen, kan niemand dit zien gebeuren totdat je op publiceren drukt. Ik ga de mijne verwijderen omdat ik deze niet echt wil veranderen. Nu hebben we het gehad over drie verschillende manieren om uw lettergrootte te wijzigen. Laten we deze snel bekijken. Allereerst is er niet één goede manier om dit te doen. Ik heb je verschillende laten zien en elk ervan is perfect geldig. En als je een andere manier vindt, is deze waarschijnlijk ook geldig. Mijn eerste suggestie is om altijd de customizer te controleren. Als het wordt geleverd met ingebouwde lettertypegroottes, dan is het super eenvoudig om te doen. Als dit niet het geval is, probeert u een plug-in. Er zijn andere dan degene die ik heb geprobeerd. Je kunt verschillende proberen en zien welke je leuk vindt. En tot slot, probeer een beetje CSS. Klik met de rechtermuisknop op het element waarvan u de grootte wilt wijzigen, zoek uit wat het element is en voer in de aanpasser lettergrootte in en vervolgens een waarde met px. Voel je vrij om met een van deze methoden te experimenteren en een maat te vinden die voor jou werkt. Als je meer wilt weten over WordPress, ga dan naar jaredritchey.com.

Bekijk meer video's …

Nog iets toe te voegen?

Bekijk de video: Hartstichting bij SKF: de jeugd

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: